Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, kötü hava şartları nedeniyle yaşanan doğal afetin maddi zarara yol açtığı Alsancak, Karşıyaka ve Sadrazamköy’de incelemelerde bulundu.
Oğuz’a Bakanlık yetkilileri ve köy muhtarları da eşlik etti.
Bakan Oğuz, Genel Tarım Sigortası Fonu kapsamına giren zararlar için Hayvancılık ve Tarım Dairelerine başvuru yapılmasıyla birlikte, doğal afet nedeniyle mağdur olan üreticilerin zararlarının karşılanacağını belirtti.
Bakan Dursun Oğuz ve Bakanlık yetkilileri, bölgede doğal afetten etkilenen sera ve hayvan üreticilerinin zararlarının hızlı bir şekilde karşılanması için uygulanması gereken prosedürler hakkında bilgilendirmede bulundu.
Sera alanları ile küçükbaş ve büyükbaş hayvan barınak zararlarının karşılanması konusunda kaynak sıkıntısı olmadığının altını çizen Bakan Oğuz, üreticilerin mağduriyetlerinin en erken zamanda giderileceğini belirterek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.
KIBRIS
10 Haziran 2023GÜNDEM
10 Haziran 2023SPOR
10 Haziran 2023GÜNDEM
10 Haziran 2023SPOR
10 Haziran 2023SPOR
10 Haziran 2023GÜNDEM
10 Haziran 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.